Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Turistika a aktivity v přírodě /AP/ (PSPP219)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP219 - Turistika a aktivity v přírodě /AP/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky1. Tradiční druhy turistiky - pěší, vysokohorská, speleo, cyklo, lyžařská, moto, hypo.2. Turistika zdravotně postižených. Asociace turistických oddílů mládeže. Mezinárodní rozměr turistiky především v evropském kontextu. 3. Aktivity v přírodě v tradičních a nových podobách nordic - walking, blading, skating, cruising, mountainbike - freeriding, BMX, terénní koloběžky.4. Pěší turistika, cykloturistika a lyžařská turistika. Speciální požadavky na vybavení a jejich bezpečnostní aspekty především pro práci se skupinou. Zvláštnosti práce se začátečníky, malými dětmi a staršími lidmi.5. Moderní formy lyžování. Semináře6. Mechanika, opravy a údržba jízdního kola.7. Technologie materiálu pro turistiku a aktivity v přírodě (včetně moderních forem lyžování).8.-9. Prezentace vlastního projektu turistické akce a některé z moderních forem lyžování a pohybu na sněhu.Cvičení10.-11. Realizace vlastního turistického projektu a projektu zahrnujícího nové formy aktivit v zimní přírodě.12.-13. Tradiční formy turistiky v netradičním pojetí.14.-15. Nové formy aktivit v přírodě a průpravné aktivity pro běh na lyžích a sjíždění.

Literatura

KONOPKA, P. Cyklistika. Z německého originálu Radsport. Der Ratgeber für Ausrüstung, Technik, Training, Ernährung, Wettkampf und Medizin (2006), BLV Buchverlag GmbH & CO. KG, 80797 München. přeložili Jana Hájková a Tomáš Neumann. 1. české vydání Jablonec nad Nisou: Jana Hájková, Nad Mlýnem 3, 466 01 , 2007.MARTINEK, K., SOULEK, I. Cyklistika. Praha: Grada Publishing, 2000.Šedová, K., Schauer, J. Freesking. Brno : Computer Press, 2003Winter,S. Skialpinismus. České Budějovice : Kopp, 2002.

Požadavky

Absolvování seminářů a cvičení.Seminární práce z vlastního projektu . Test znalostí z teorie turistiky a aktivit v přírodě v zimní přírodě.

Garant

PaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D.Mgr. Lucie Kalkusová

Vyučující

PaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D.