Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět International Dimension of Outdoor Activities and Education (PSPP246C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP246C - International Dimension of Outdoor Activities and Education, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Vymezení kritérií pro hodnocení úrovně rozvoje rekreačních i výchovných aplikací aktivit v přírodě.2. Charakteristika hnutí Outward Bound a jeho zakladatele K. Hahna.3. Pojetí norského friluftslivu.4. Charakteristika rozvoje aplikací aktivit v přírodě a výchovy ve Velké Británii, v zemi s nejstarší tradicí.5. Přístupy, organizace, školy a trendy v USA.6. Rozvoj výchovných aplikací aktivit v přírodě v německy mluvících zemích.7. Rozvoj ve Francii a zemích dřívějšího Beneluxu.8. Skandinávské země (Švédsko, Finsko, Dánsko).9. Situace v zemích tzv. výchovní Evropy.10. Posouzení rozvoje výchovných a rekreačních aplikací aktivit v přírodě v ČR.Semináře:1. Získání nových informací o rozvoji výchovy v přírodě v Evropské unii i ve světě.2. Zpracování přehledu mezinárodních organizací zabývajících se aktivitami v přírodě.3. Možnosti mezinárodní spolupráce ČR v oblasti aktivit v přírodě.

Literatura

HUNT, J. (Ed.). In Search of Adventure. Guilford: Talbot Adair Press, 1989.HIGGINS, P., LOYNES, C., CROWTHER, N. (Ed.). A Guide for Outdoor Educators in Scotland. Penrith: Scottish Advisory Panel for Outdoor Education, 1998.HIGGINS, P., & NICOL, R. (Eds.). Outdoor Education: Authentic Learning in the context of Landscapes (Vol. 2). Kisa, Sweden, 2002.HIGGINS, P., & HUMBERSTONE, B. (1999). Outdoor Education and Experiential Learning in the UK. Lüneberg: Lüneburg University Press, 1999.

Garant

doc. PhDr. Jan Neuman, CSc.Mgr. Lucie Kalkusová