Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz didaktiky sportů a aktivit v přírodě (PSPP288N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP288N - Kurz didaktiky sportů a aktivit v přírodě, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:a) cyklistika, orientace a orientační běh, aktivity v přírodě, hry v přírodě, lanové překážkové dráhyb) lyžování, kvalifikace, bezpečnost, výuka dětí, závodní lyžování, hry na sněhu, metodika rozboru videozáznamu a hodnocení technikyc) kanoistika a vodní turistika,analýza techniky a taktiky jízdy, bezpečnostní standardySemináře: a) vedení družstva, práce s lanem, vybavení, příprava akce, orientační štafetový závodb) práce s videotechnikou, metodické výstupy, lyžařské závody, lyžařská turistika, rozbory videozáznamuc) práce s videotechnikou, rozbor videozáznamu, příprava vodácké akceCvičení : a) cyklistická tůra,orientační závod, práce s lanem, vysokohorská tůra, týmové hry, přírodní a umělé překážkyb) technika a metodika -běh na lyžích, sjíždění a zatáčení, lyžařská tůra, závody ve slalomu a v běhu na lyžích, metodické výstupy, hry a soutěže na lyžíchc) vedení lekcí základů - jízdy na klidné a tekoucí vodě na K1,C2,R2,R4,R6, technika a taktika jízdy na divoké vodě, vedení družstva vodním terénem

Literatura

a) aktivity v přírodě:NEUMAN, J. a kol. Turistika a sporty v přírodě : Přehled základních znalostí a dovedností pro výchovu v přírodě. 1.vyd. Praha: Portál. 197 str. ISBN 80-7178-391-9 NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha: Portál. 325 str. ISBN 80-7178-405-2 NEUMAN, J., VOMÁČKO, L..a kol. Turistika a sporty v přírodě. Praha : Portál. 2000.(reedice 2009).NEUMAN, J., VOMÁČKO, S., VOMÁČKOVÁ, S. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. 1.vyd. . Praha: Portál. 320 str. ISBN 80-7178-292-0b) lyžování:BRTNÍK, J., NEUMAN, J. Zimní hry na sněhu i bez něj. Praha : Portál, 1999. 280 s.GNAD, T. aj. Základy teorie lyžování a snowboardingu. Praha : Karolinum, 2008, 250 s.GNAD, T., PSOTOVÁ, D. Běh na lyžích. Praha : Karolinum, 2005, 150 s.HRUŠA, J., aj. Česká škola lyžování. Lyžování zdravotně postižených. Praha : SLČR, 1999. 131 s.PSOTOVÁ, D., PŘÍBRAMSKÝ, M. aj. Sjíždění a zatáčení na lyžích. Česká škola lyžování. Praha : Karolinum, 2006, 150 s.MATOŠKOVÁ, P., GNAD, T., POLÁŠKOVÁ, M., BÍLÝ, M. Lyžování - průpravná cvičení pro zatáčení a pro běh na lyžích. DVD. Dostupné z: c) vodní sportyBílý, M., Kračmar, B., Novotný, P.: Technika a taktika jízdy na K1.Videoprogram, FTVS UK, Praha 1998, 27 minut..Bílý, M., Pinkava, O. Technika jízdy na C1. Videopořad. Praha : UK FTVS, 2007, 20 min.Bílý, M., Volf, J. Vodní slalom - technika jízdy na deblkanoi. Videoprogram. Praha : EC - video UK FTVS, 2004, 24 min.Bílý, M., Volf, J. Vodní slalom - technika jízdy na deblkanoi. Videoprogram. Praha : EC - video UK FTVS, 2004, 24 min.Bílý, M.,Kračmar, B., Novotný, P.: Kanoistika. 1. vydání. Praha.Karolinum 2000,102 s. ISBN 80-246-0071-4.Bílý,M., Kračmar, B., Novotný,P. Technika jízdy na kajaku. Videopořad FTVS UK. Praha : FTVS UK, 1997, 21 min.

Požadavky

Požadavky na zápočet:aktivní účast na kursu teoretické, praktické znalosti a dovednosti

Garant

PhDr. Petra Matošková, Ph.D.PhDr. Milan Bílý, Ph.D.Mgr. Jiří Baláš, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radka Bačáková, Ph.D.Mgr. Jiří Baláš, Ph.D.PhDr. Milan Bílý, Ph.D.Mgr. Tomáš BrtníkPhDr. Matouš Jindra, Ph.D.PhDr. Petra Matošková, Ph.D.PhDr. Petr Novotný, Ph.D.Ing. Marcela PoláškováMgr. Ladislav Vomáčko, Ph.D.