Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management aktivit v přírodě /AP/ (PSPP298N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP298N - Management aktivit v přírodě /AP/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Orientace v oblasti aktivit v přírodě, co vše zahrnuje a jak to souvisí se studiem TVManagement.2. Trendy rozvoje aktivit v přírodě ve vyspělých zemích.3. Charakteristika vybraných organizací např. ORCA a její programy, spojení komerce a aktivit v přírodě, příspěvek k udržitelnému rozvoji.4. Rozbor dlouhodobé strategie rozvoje organizace Outward Bound, důvody změny zaměření.5. Centra aktivit v přírodě - různé typy, různé přístupy k řízení, požadavky na centrum. 6. Poznámky k marketingu programů využívajících aktivity v přírodě.7. Nové profese v oblasti turistiky a sportů v přírodě, příprava vůdců v přírodě, profil vůdce v přírodě.Semináře:1. Plánování, příprava a vedení akce v přírodě.2. Outdoor Development Training - charakteristika a současný stav ve vyspělých zemích i u nás.3. Vlastní rozšiřující studie - překlad, průzkum,zhodnocení vybraných programů atp.4. Zpracování programu pro studijní skupinu, aplikace teoretických znalostí v praktickém cvičení.Cvičení :1. Prezentace a obhajoba zpracované studie.2. Problémově orientovaná hra spojená s procvičováním různých stylů řízení.3. Aktuality z odborného tisku a z podnikových materiálů vztahující se k managementu aktivit v přírodě.

Literatura

Povinná1. Neuman, J. aj. Turistika a sporty v přírodě: Přehled základních znalostí a dovedností pro výchovu v přírodě. 1.vyd. Praha: Portál. 2000. 197 s.2. Neuman, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. 1.vyd. Praha : Portál, 1999. 325 s.3. Neuman, J., Brtník, J. a., Mytting, I. (editoři). Outdoor Activities. Sborník z mezinárodního semináře konaného na FTVS v roce 1994. Lüneburg: edition erlebnispädagogik, 1996. 192 s.Doporučená1. Ewert, A.W. Outdoor adventure pursuits: Foundations, Models and Theories. Scottsdale: Publishing Horizons, 1989. 234 s.2. Barnes, P. Theory into practice. The complete practical theory of oudoor education and personal development. Penrith: Reeds Limited, 1997. 72 s.3. Priest, S., Gass, A.M. Effective leadership in adventure programming. Champaign: Human Kinetics, 1997. 316 s.

Požadavky

prověření znalostí z přednášené látky aktivní přístup a kvalita vedení praktických akcí obhájení závěrečné studie (seminární práce)

Garant

PhDr. Ivana Turčová, Ph.D.Mgr. Ladislav Vomáčko, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Jan Neuman, CSc.PhDr. Ivana Turčová, Ph.D.