Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní kontext aktivit v přírodě/AP/ (PSPP301N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP301N - Mezinárodní kontext aktivit v přírodě/AP/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky :1.Vymezení kriterií pro hodnocení úrovně rozvoje rekreačních i výchovných aplikací aktivit v přírodě. Pokus o hodnocení rozvoje výchovy v přírodě v celosvětovém měřítku (S. Priest).2. Informační zdroje na Internetu. Kvalitní stránky a jejich obsah (např. www.wilderdom )3.Evropské organizace rozvíjející spolupráci v oblasti učení a výchovy v přírodě. Grantová politika EU v této oblasti. 4.Charakteristika mezinárodního hnutí Outward Bound.5. Pojetí norského Friluftslivu a rozvoj skandinávských zemí (Švédsko, Finsko, Dánsko).6. Charakteristika rozvoje aplikaci aktivit v přírodě a výchovy v přírodě ve Velké Britanii , v zemi s nejstarší tradici.7. Přístupy, organizace , školy a trendy v USA.8. Rozvoj výchovných aplikací aktivit v přírodě v německy mluvících zemích.9. Rozvoj ve Francii a zemích dřívějšího Beneluxu.10. Situace v Polsko, Slovensku, Maďarsku, Rakousku a Slovinsku.11. Civilizační a kulturní vlivy na druh a způsob aplikace činností v přírodě. Udržitelný rozvoj a výchova v přírodě.Semináře:1. Získávání nových informací o rozvoji výchovy v přírodě v Evropské unii i ve světě2. Zpracování přehledu mezinárodních organizací zabývajících se aktivitami v přírodě3. Možnosti mezinárodní spolupráce ČR v oblasti aktivit v přírodě (školy, organizace, aktivní cestovní ruch..).

Literatura

Nasser, D. Erlebnispädagogik aus internationaler Perspektive. Lüneburg : Verlag edition Erlebnispädagogik, 2003.Neuman,J. Možnosti začleňování ČR do EU v oblasti ?Aktivity v přírodě,výchova v přírodě a učení v přírodě ?In Tilinger,P.,Rychtecký,A.,Perič,T. (editoři) Sborník příspěvků národní konference Sport v České republice na začátku nového tisíciletí. Praha,UK FTVS 2001,s.56-60Becker, P. et al. Outdoors, Adventure and Experiential Learning, A wreath of European concepts. Marburg : bsj Marburg, Higgins, P., Humberstone, B.(Editors) Outdoor education and experiential learning in UK. Zeitschrift für Erlebnispädagogik 19, 1999, 10/11, 95 str.HUNT,J. (editor) In search of Adventure. Guildfort: Talbot Adair Press. 1989. ISBN 0 951 183540Higgins,P.,Loynes,Ch.,Crowther,N. (editors) A guide for Outdoor Educators in Scotland. Penrith: Scottish Advisory Panel for Outdoor Education. 1998. ISBN 1 874637040

Požadavky

Samostatné vyhledání a zpracování odborných informací o úrovni teorie i praxe ve vybrané zemi. Prověření základních znalostí a souvislostí.

Garant

PhDr. Ivana Turčová, Ph.D.Mgr. Lucie Kalkusová

Vyučující

PhDr. Ivana Turčová, Ph.D.