Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace I - veslování /TR/ (PSPP341)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP341 - Sportovní specializace I - veslování /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky1. Úvod do studia sportovní specializace veslování2. Bezpečnost při výuce veslování3. Historie veslování ve světě a u nás4. Řády závodního veslování5. Rozdělení veslařských disciplín6. Federace FISA7. Vznik vývoj a struktura ČVS.Cvičení1. Analýza výsledků české reprezentace2. Bezpečnost a záchrana3. Specifika veslařských disciplín4. Řešení situací dle veslařského řádu5. Klíčové části pravidel FISA, postupové klíče6. Lodní materiál a jeho vývoj v posledních 20 let7. Ukázka veslařského materiálu a péče o něj

Literatura

1. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Kanoistika. 1. Vyd. Praha : Karolinum, 2000. 102 s.2. Zápočtové požadavky z kanoistiky na vodáckých kursech. Metodický videoprogram. Praha : videocentrum FTVS UK, 1992, 13 min.3. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Technika a taktika jízdy na K1. Metodický videoprogram. Praha : UK FTVS, 1998, 27 min.4. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Kanoistika. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, zvládnutí praktických a teoretických požadavků.

Garant

PhDr. Milan Bílý, Ph.D.