Předmět Sportovní specializace 3 - alpské disciplíny /TR/ (PSPP353N)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP353N - Sportovní specializace 3 - alpské disciplíny /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
Obsah výuky:Přednášky:1. Technika a didaktika v alpských disciplínách - závodní etapa.2. Rozdíly mezi základní technikou a závodní technikou sjezdového lyžování.3. Rozvoj pohybových schopností na lyžích.Cvičení:• Kompenzační cvičení v alpských disciplínách.• Zásady rozcvičení a strečinku.• Závodní technika sjezdu.• Závodní technika slalomu.• Rozvoj vytrvalosti v alpských disciplínách u dospělých.• Rozvoj rychlosti v alpských disciplínách u dospělých.• Rozvoj síly v alpských disciplínách u dospělých.• Rozvoj obratnosti v alpských disciplínách u dospělých. • Tréninkové metody v alpských disciplínách pro rozvoj jednotlivých pohybových schopností.• Metodika rozvoje pohybových schopností v alpských disciplínách dospělých.• Problematika měření časů při závodě.Semináře:1. Pohybová analýza závodní techniky v alpských disciplínách.
Literatura
Literatura:Dovalil, J. (2009). Výkon a trénink ve sportu. Praha: Olympia.Dovalil, J., et al. (1999). Sportovní výkon a trénink ve vyšší nadmořské výšce. Praha: ČOV.Drahoňovský, R., et al. (2011). Lyžování, metodika výuky sjezdového lyžování. Hostinné: KopretinaChoutka, M., Dovalil, (1991). J. Sportovní trénink. Praha: Olympia.SLČR, (2013). Soutěžní řád. Praha: SLČR.SLČR, (2012). Pravidla lyžování v alpských disciplínách. Praha: OSU AD SLČR.Peterson, C. (2012). Fit 2 ski. BK Media & Fresh Air Publishing.Psotová, D. & Příbramský M. et al. (2006). Sjíždění a zatáčení na lyžích. Praha: Karolinum.
Požadavky
Zápočtové požadavky:• závodní technika sjezdového lyžování v praxi.
Garant
PhDr. Matouš Jindra, Ph.D.