Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úpoly (PTUS008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS008 - Úpoly, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Obsah výuky:Přednášky a cvičení:1. Rozvoj pohyblivosti v bojových umění a průpravná cvičení pro sebeobranu. 2. Základy pádů, základy držení, základní postoje. 3. Základy techniky škrcení, pohyby v postojích a obraty. 4. Základní úderové techniky, základní obranné techniky, vychýlení z těžiště. 5. Základní kopy, úhyby. 6. Základní posuny s návazností na protiútok. 7. Základní hody z džudó - ogoši a ippon-seoi-nage. 8. Kombinace škrcení a páčení s využitím jednoduchých technik. 9. Úpolové hry a cvičení.10. Řešení sebeobranných situací s využitím technik karate, džudó a aikidó. 11. Techniky škrcení a držení v polohách na zemi po dopadu protivníka kesa-gatame a kata-gatame. 12. Hod tomoe-nage, znehybnění pomocí ude-hišigi-žuži-gatame. 13. Procvičování standardních sebeobranných situací. 14. Zápočty.

Literatura

Literatura:REGULI, Z. Úpolové sporty. Brno : MU FSpS 2005. ISBN 80-210-3700-8FOJTÍK, I.,MICHALOV,L. Základní úpol, úpolové sporty a umění I. České Budějovice : Jihočeská univerzita, 1996FOJTÍK, I. Úpoly ve školní tělesné výchověII. Praha : Univerzita Karlova, 1990NEUMAN, J. Dobrodružné hry v tělocvičně. Praha : Portál, 2001. ISBN 80-7178-555-5

Požadavky

Požadavky na zápočet:Praktické předvedení probraných technik sebeobrany a znalost metodických postupů při jejich nácviku.

Garant

PhDr. Radim Pavelka, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Radim Pavelka, Ph.D.Mgr. Jaroslav Stich