Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz střelectví (PTUS034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS034 - Kurz střelectví, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky a semináře: Úvod do studia.Historie, institucionalizace.UIT, ČSS a soutěžní řád.Vývoj zbraní.Pravidla sportovních soutěží.Sportovní příprava dětí a mládeže ve střelbě.Střelecký trénink.Technika a metodika střelby ze vzduchovky v klidu v leže.Bezpečnostní opatření, předpisy a směrnice.Technika a metodika střelby ze VzPu.Tělesná příprava ve střelbě.Tělesná příprava ve střelbě - speciální cvičení.Vyrovnávací cvičení pro sportovního střelceZápočet.

Literatura

Povinná:1. Všeobecná technická pravidla pro všechny střelecké disciplíny. ČS 1993.2. PROVAZNÍK,V. Základní metodika sportovní střelby : 1. vyd. Praha : Sportpropag, 1982.3. HOŠEK,V. Psychologie sportovní střelby : 1. vyd. Praha : Sportpropag, 1979. 268 s.4. JURJEV, A. A. Sportovní střelba z pušky a pistole : ÚV Svazarmu 1966 : Praha.5. LOUŽECKÝ, J. a kol. Tělesná příprava v branně-technických sportech : ÚV Svazarmu 1985 : Praha.6. VOJTÍŠEK, Z. Masově-branné sporty - zimní část : UK Praha 1982.7. BRYCH, J. Sportovní střelba. V tisku.

Požadavky

účast na přednáškách, zápočtový test.

Garant

Luboš Opelka, Ph.D.

Vyučující

Luboš Opelka, Ph.D.