Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sebeobrana I (PTUS042)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS042 - Sebeobrana I, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cvičení:1. Historie a charakteristika bojových sportů2. Základy pádů3. Základní techniky držení4. Základní techniky v postoji5. Základní techniky škrcení6. Základní postoj v Aikido a přemísťování7. Páky ve stoji a svedení soupeře na zem pomocí pák8. Vychýlení s těžiště9. Svedení útočných technik do páky10. Základní úderové techniky11. Základní obrané techniky12. Úhyby, odsuny a posuny s návazností na protiútok13. Řízené formy kumite14. Souhrnné opakováníPožadavky na zápočet: Praktické předvedení základních technik sebeobrany, znalost metodických postupů při nácviku prezentovaných technik. Řízené formy kumite.

Literatura

1. FOJTÍK, I.,MICHALOV, L. Základní úpol, úpolové sporty a umění I. České Budějovice : Jihočeská univerzita, 1996.2. FOJTÍK, I. Úpoly ve školní tělesné výchově II. Univerzita Karlova : Praha, 1990.3. KOLÁŘ, F.,KOLÁŘ, M. Základy sportovního karate a úderové techniky pro sebeobranu. Olympia : Praha, 1976.

Garant

PhDr. Radim Pavelka, Ph.D.