Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biatlon (PTUS073)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS073 - Biatlon, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky a cvičení: Úvod do studia.Historie, institucionalizace a soutěžní řád.Vývoj techniky.Letní soutěže, zimní soutěže.Sportovní příprava dětí a mládeže v biatlonu.Tréninkový proces.Technika a metodika střelby z malorážky v klidu v leže.Bezpečnostní opatření, předpisy a směrnice.Technika a metodika střelby z malorážky po zátěži v leže a ve stoje.Komplexní střelecký trénink.Metodika tréninku terénního běhu (vytrvalostní trénink a rychlostní trénink).Tělesná příprava v biatlonu.Tělesná příprava v biatlonu - speciální cvičení.Zápočet.Požadavky na zápočet: účast na přednáškách, testu z teorie biatlonu.

Literatura

Povinná:1. Pravidla biatlonu: vydal ČSB pro vnitřní potřebu, 19952. LOUŽECKÝ, J. a kol. Tělesná příprava v branně-technických sportech : ÚV Svazarmu 1985 : Praha.3. VOJTÍŠEK, Z. Masově-branné sporty - zimní část : UK Praha 1982.

Garant

Mgr. Jan Sucharda