Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace II - potápění /TR/ (PTUS145)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS145 - Sportovní specializace II - potápění /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do studia, seznámení se základními technikami pohybu pod vodou.2. Seznámení se s ABC.3. Technika plavání s ploutvemi, kraulový, delfínový kop.4. Techniky zanořování a vyrovnávání tlaku.5. Vyfukování šnorchlu, vylévání masky.6. Problémy při potápění na nádech a bezpečnost při potápění na nádech.7. Základy záchrany tonoucího.8. Skoky a pády do vody s ABC.9. Sportovní odvětví potápění. Soutěžní formy výcviku.10. Potápěčské signály a jejich použití.11. Úvod do free divingu.12. Základy sportovních her pod vodou (UW rugby, UW hokej).13. Orientace pod vodou, plnění drobných úloh, vyhledávání.14. Zkouška.

Literatura

Kolektiv autorů. Potápění s přístrojem. Praha : SPČR, 1997.Dobřichovský, Z. Člověk dobývá mořské hlubiny. Praha : Práce, 1987.Vondrášek, D. Potápění s ABC. V tisku

Požadavky

ústní zkouška z probraného učiva.

Garant

Mgr. David Vondrášek

Vyučující

Mgr. David Vondrášek