Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace III - potápění /TR/ (PTUS146)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS146 - Sportovní specializace III - potápění /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Seznámení s potápěčským přístrojem, montáž a praktické vyzkoušení.2. Bezpečnost při výcviku s přístrojem. Znovunalezení automatiky, vylití masky.3. Bezpečnostní kontrola před sestupem. Základní výstroj pro přístrojové potápění.4. Seznámení a zacházení s BCD. Způsoby vyvažování. Historie potápění.5. Kontrolovaný sestup a výstup. Lidské tělo pod vodou.6. Alternativní zdroje vzduchu, dýchání ve dvojici. Fyzika pro potápěče.7. Způsoby zanořování. Potápěčská výstroj.8. Nouzový výstup, problémy při potápění a jejich řešení. Působení kyslíku a dusíku.9. Odložení a znovu nasazení opasku a přístroje. Dekompresní teorie, tabulky, dekompresní počítače a potápěčský software.10. Nácvik potápěčských dovedností. Orientace při potápění s přístrojem.11. Techniky pohybu při potápění s přístrojem. Potápěčské nemoci.12. Záchrana potápěče a řešení problémů pod vodou. Analýza potápěčských nehod.13. Drobné práce pod vodou s přístrojem, vyhledávání. Výcvikové kvalifikace, potápěčské organizace.14. Zápočtový test.

Literatura

Kolektiv autorů. Potápění s přístrojem. Praha : SPČR, 1997.Dobřichovský, Z. Člověk dobývá mořské hlubiny. Praha : Práce, 1987.Vondrášek, D. Potápění s ABC. V tiskuHrnčíř, E., Černoch, O. Zdravotnická problematika potápění. Praha : SPN, 1993.

Požadavky

písemný test z obsahu učiva.

Garant

Mgr. David Vondrášek