Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace 1 - potápění /TR/ (PTUS260N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS260N - Sportovní specializace 1 - potápění /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky a cvičení:1. Anatomie a fyziologie potápění.2. Bezpečnostní předpisy pro potápění ve ztížených podmínkách a v zacházení se stlačenými plyny.3. Sportovní trénink ve sportovním potápění PP, RP.4. Tréninkové zatížení a teorie pohybové činnosti ve sportovním potápění.5. Technika potápěčské výstroje pro nitrox.6. Fyzika pro potápěče.7. Výhody a nevýhody nitroxu.8. Plnění nitroxu, způsoby zacházení s kyslíkem.9. Plánování ponorů se směsí - stanovení hloubkových limitů.10. CNS toxicita kyslíku a problémy kyslíku při potápění.11. Teorie ekvivalentních hloubek a nitroxové dekompresní tabulky.12. Výstroj pro potápění s nitroxem.13. Problémy při praktickém použití směsí.14. Klasifikovaný zápočet.

Literatura

Kolektiv autorů. Potápění s přístrojem. Praha : SPČR, 1997.Dobřichovský, Z. Člověk dobývá mořské hlubiny. Praha : Práce, 1987.Vondrášek, D. Potápění s ABC. V tiskuHrnčíř, E., Černoch, O. Zdravotnická problematika potápění. Praha : SPN, 1993.

Požadavky

Požadavky na zápočet: Písemný test.

Garant

Mgr. David Vondrášek