Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika dopravní výchovy (PTUS276N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS276N - Teorie a didaktika dopravní výchovy, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Smysl dopravní výchovy.2. Psychofyziologické zvláštnosti dětí v jednotlivých věkových obdobích od 1 do 12 let.3. Výchova k dopravní bezpečnosti v rodině.4. Dopravní výchova v mateřské škole.5. První stupeň základní školy a dopravní výchova.6. Metodika výuky a výcviku, dopravní výchovy na dětských dopravních hřištích.7. Výchova a výcvik chodce.8. Výchova a výcvik cyklisty.9. Dopravní bezpečnost a první pomoc.10. Psychofyziologické zvláštnosti dětí a dospívajících ve věku 13 - 20 let.11. Druhý stupeň základní školy a dopravní výchova.12. Příprava mládeže na vstup do motorizovaného silničního provozu, dopravní výchova na středních školách.13. Dopravní výchova dospělých.14. Zápočet.

Literatura

LÍMOVÁ, L. Teorie dopravní výchovy. Praha : Karolinum, 2006.NETESAL, M.,VOTRUBA, J. Metodický list pro dopravní výchovu na základních školách. Praha : Fortuna, 1992.VÁGNEROVÁ, M. Vývojová psychologie. Praha : Portál, 2000.VOTRUBA, J.,IRA, J. Dětská dopravní hřiště. Praha : SPN, 1985.

Požadavky

Seminární práce

Garant

Mgr. Lucie LímováMgr. Ing. Anton Mišovec

Vyučující

Mgr. Lucie LímováMgr. Ing. Anton Mišovec