Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní výchova (PTUS277)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS277 - Dopravní výchova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Pravidla provozu na pozemních komunikacích, základní pojmy, zásady bezpečné jízdy I., 1.-2. AT2. Účastníci provozu na pozemních komunikacích, směr a způsob jízdy, základy ovládání automobilu, úkony před jízdou, jízdní úkony.3. Odbočování a jízda křižovatkou, řízení provozu na pozemních komunikacích, zásady bezpečné jízdy II., autocvičiště.4. Vjíždění na pozemní komunikaci, otáčení a couvání, zastavení a stání; železniční přejezdy, praktická údržba.5. Jízda na dálnici, obytná a pěší zóna, osvětlení vozidel, vlečení motorových vozidel.6. Překážka provozu, přeprava osob a nákladu, užívání pozemní komunikace ostatními účastníky provozu, základy první pomoci.7. Dopravní značky, světelné signály a dopravní zařízení.8. Zastavování vozidel, řidičské oprávnění a řidičský průkaz, pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, dopraní přestupky, nehody.9. Konstrukce a údržba osobního automobilu I.10. Konstrukce a údržba osobního automobilu II.11. Kontrola a výbava vozidla, příprava vozidla na zimní období.12. Zásady bezpečné jízdy III., řešení krizových situací.13. Jízda s přívěsným vozíkem, nácvik upevnění a přepravy nákladu.14. Opakování, přezkoušení.

Literatura

KOLEKTIV AUTORŮ. Autoškola - základní učebnice pravidel provozu a dalších předmětů předepsaných autoškolskými osnovami. Praha : Business Media CZ, 2008.LÍMOVÁ, L. Teorie dopravní výchovy. Praha : Karolinum, 2006. ISBN 80-246-1157-0.

Požadavky

Písemný test. Získání řidičského oprávnění sk. ?B?.

Garant

Mgr. Lucie LímováMgr. Ing. Anton Mišovec