Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace 3 - bojové sporty /TR/ (PTUS307N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS307N - Sportovní specializace 3 - bojové sporty /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky a cvičení:1. Teorie a charakteristika bojových sportů.2. Teorie a metodika pádů.3. Teorie a metodika technik držení.4. Metodika nácviku vychylování těžiště a práce s těžištěm.5. Teorie a metodika nácviku specifických technik v postoji 1.6. Teorie a metodika nácviku specifických technik v postoji 2.7. Teorie a metodika nácviku základních technik škrcení.8. Superkompenzace v bojových sportech.9. Rozvoj vytrvalosti v bojových sportech - speciální vytrvalostní příprava.10. Teorie a metodika specifických úderových technik.11. Teorie a metodika specifických obraných technik.12. Metodika nácviku úhybů, odsunů a posunů s návazností na protiútok.13. Teorie a didaktika řízených forem kumite.14. Praxe v tréninkovém procesu.

Literatura

FOJTÍK, I.,MICHALOV,L.Základní úpol, úpolové sporty a umění I. České Budějovice: Jihočeská univerzita, 1996FOJTÍK, I. Úpoly ve školní tělesné výchově II. Praha : Univerzita Karlova , 1990KOLÁŘ, F.,KOLÁŘ, M. Základy sportovního karate a úderové techniky pro sebeobranu. Praha : Olympia,1976

Požadavky

Praktické předvedení metodických výstupů základních technik sebeobrany, znalost metodických postupů při nácviku prezentovaných technik. Řízené formy kumite.

Garant

PhDr. Radim Pavelka, Ph.D.