Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace IV - potápění /TR/ (PTUS329)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTUS329 - Sportovní specializace IV - potápění /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky a cvičení:1. Vývoj a trendy sportovního potápění.2. Bezpečnostní předpisy pro potápění ve ztížených podmínkách a v zacházení se stlačenými plyny.3. Aplikovaná fyzika pro potápěče. Zacházení s deko bójí.4. Nemoci při přístrojovém potápění, poranění způsobená vodními živočichy.5. Používání speciální výstroje ve ztížených podmínkách6. Orientace za snížené viditelnosti7. Orientace s kompasem. Sportovní trénink ve sportovním potápění OP.8. Řešení krizových situací v potápění9. Rozšířené plánování ponorů (pravidlo 1/3) s opakovanými ponory a dekompresí.10. Volba vhodného místa k potápění, posouzení podmínek potápění.11. Rozšířené znalosti o fungování potápěčské techniky - princip plicních automatik.12. Zvláštnosti potápění ve: vyšší nadmořské výšce, při vyhledávání a záchraně, v proudu, noční ponor, hloubkový ponor, pod ledem, vrak, potápění v řece, průzkum, simulované dekompresní zastávky s použitím pony lahve, ponor za snížené viditelnosti.13. Dokonalé zvládnutí kontroly vztlaku14. Zápočet, zkouška.

Literatura

Kolektiv autorů. Potápění s přístrojem. Praha : SPČR, 1997.Dobřichovský, Z. Člověk dobývá mořské hlubiny. Praha : Práce, 1987.Vondrášek, D. Potápění s ABC. V tiskuHrnčíř, E., Černoch, O. Zdravotnická problematika potápění. Praha : SPN, 1993.

Požadavky

Požadavky na zápočet a zkoušku: Písemný test. Zkouška z praktických dovedností Scuba diver **. Ústní zkouška ze znalostí Scuba diver **.

Garant

Mgr. David Vondrášek

Vyučující

Mgr. David Vondrášek