Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace a právní aspekty rehabilitace a sociální služby, podpory (PZTV039)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PZTV039 - Organizace a právní aspekty rehabilitace a sociální služby, podpory, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:Charta na léta 80 OSN. Standardní pravidla pro vyrovnávání příležitosti občanů se zdravotním postižením OSN. Úmluva OSN o právech osob se zdravotním postižením.Všestranná politika pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením EU. Programy, Evropské komise a Rady Evropy pro osoby se zdravotním postižením.Standardní pravidla pro vyrovnávání příležitosti pro občany se zdravotním postižením, vláda ČR.Centra rehabilitace v ČR, prostředky rehabilitace.Základní legislativa v oblasti zdravotní.Prostředky zdravotní techniky (technické inženýrství).Základní legislativa v oblasti sociální.Základní legislativa v oblasti zaměstnanosti a v oblasti vzdělávání.Komunitní rehabilitace, integrace občanů se zdravotním postižením.Domácí ošetřovatelství. Osobní asistence. chráněné bydlení, integrované školství.Podporované zaměstnání, chráněné pracoviště, organizace zdravotně postižených a jejich participace v této oblasti.Seminář, shrnující probranou látku, diskuse k otázkám klasifikovaného zápočtu.

Literatura

Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. Praha : Grada - Victoria Publishing, Přel. Pfeiffer, J., Švestková, O. ISBN 978-80-247-1135-5.CHARTA NA OSMDESÁTÁ LÉTA (OSN), Praha : Rada pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením 1999.NÁRODNÍ PLÁN VYROVNÁVÁNÍ PŘÍLEŽITOSTÍ PRO OBČANY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM.Usnesení vlády ČR, č. 256 ze dne 14.4.1998.STANDARTNÍ PRAVIDLA PRO VYROVNÁNÍ PŘÍLEŽITOSTÍ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM. Schváleno Valným shromážděním OSN 28.října 1993, překlad vydal Sbor zástupců organizací zdravotně postižených 1993.Sbírka zákonů ČR.PFEIFFER, J. Neurologie v rehabilitaci. 1.vyd. Praha : Grada - Victoria Publishing, 2007. 352 s. ISBN 878-80-247-1135-5.LIPPERTOVÁ, L. GRÜNEROVÁ, M. Neurorehabilitace. Praha : Galén 2006. 350 s. ISBN 80-7262-317-6.

Požadavky

Požadavky na klasifikovaný zápočet: Aktivní účast ve výuce a znalost textů z doporučené literatury. Písemný test.

Garant

doc. MUDr. Olga Švestková, PhD.

Vyučující

doc. MUDr. Olga Švestková, PhD.