Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy hygieny, regenerace a masáže (PZTV116C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PZTV116C - Základy hygieny, regenerace a masáže, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Metody měření a hodnocení faktorů životního prostředí. Měření a hodnocení znečištění životního prostředí. 2. Hygiena vody. Zdravotní rizika kontaminace. 3. Hygiena výživy. Výživové normy. Zdravotní nebezpečí z potravin.4. Hygiena práce a pracovní lékařství. Pracovní prostředí.5. Hygiena tělovýchovných zařízení.6. Životospráva sportovce. Spánek. 7. Aklimatizace.8. Obecná epidemiologie. Epidemiologická metoda práce.Semináře:1. Speciální epidemiologie. Nákaza a její formy. Preventivní epidemiologická opatření.2. Formy regenerace. Biologické prostředky regenerace.3. Vodní procedury.4. Tepelné procedury. 5. Masáž. Druhy masáže. Indikace, kontraindikace. Hygiena masáže.6. Masážní hmaty. 7. Automasáž. Požadavky na zápočet: Úplná účast do seminární výuky, seminární práce na vybrané téma.Požadavky na zkoušku: Test, a ústní zkouška.

Literatura

BENCKO,V. and Co Workers. Hygiene & Epidemiology. Selected Chapters. 1st edit. Pratgue: Karolinum, 2004. ISBN 80-246-0793-X

Požadavky

Requirements:Full participation in seminars, seminar paper.Test and exam.

Garant

MUDr. Simona MajorováMUDr. Michaela MaláPhDr. Jitka Vařeková, Ph.D.