Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Individuální pedagogická praxe (LPED82)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LPED82 - Individuální pedagogická praxe, Husitská teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Součástí seminářů a pedagogických rozborů jsou diskuse na následující témata:o Učitel, učitelská profese, sebereflexe studentů, sebeuvědomění a sebepojetí posluchačů vzhledem k nárokům učitelské profese.o Osobnost žáka, perspektivy jejího rozvoje, charakteristika žáka.o Metodologie práce studenta na fakultní školeo hospitace, rozbory, besedy, diskuse, o první asistentská praxe.o Technika plánování učitelské přípravy, příprava a plán hodiny.o Projektování na různých úrovních práce učitele.o Aplikace výzkumných technik : o sociometrie, řízený rozhovor, anamnéza, diagnostické techniky.o Hodnocení žáka.o Škola jako sociální skupina s výrazným vzdělávacím programem a pozitivním komunikativním prostředím.

Literatura

Studijní literatura :Časopisy Pedagogika, Moderní vyučování, Učitelské listy a Učitelské noviny.Hrabal, V. Jaký jsem učitel. Praha: SPN, 1988. ISBN 14-635-88.Skalková, J. Obecná didaktika. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1821-7.Skalková, J. Za novou kvalitu vyučování. Brno: PAIDO, 1995. ISBN 80-85931-11-7.Švec, V. a kol. Praktikum didaktických dovedností. Brno: PF MU, 1996. ISBN 80-210-1365-6.

Garant

PaedDr. Nataša Mazáčová, Ph.D.