Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální politika (LPSY14)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LPSY14 - Sociální politika, Husitská teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přehled témat:1) Úvod do sociální politiky, objekty a subjekty sociální politiky 2) Pojmy a témata sociální politiky 3) Funkce, nástroje a financování sociální politiky 4) Sociálně politické doktríny, principy sociální politiky 5) Zdravotní, rodinná, bytová, vzdělávací sociální politika 6) Chudoba jako sociální událost 7) Sociální stát = welfare state 8) Vývoj a krize sociálního státu 9) Základní vztah mezi hospodářskou a sociální politikou 10) Vývoj sociální politiky

Literatura

Studijní literatura:KREBS V., J. DURDISOVÁ, O. POLÁKOVÁ, J. ŽIŽKOVÁ: Sociální politika. Praha: CODEX Bohemia, 1997.POTŮČEK, Martin: Sociální politika. Praha: SLON, 1995. POTŮČEK, M.: Sociální stát. Praha: SLON, 1995. TOMEŠ, I.: Úvod do teorie a metodologie sociální politiky. Praha: Portál, 2010.Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb., v platném znění, UZ.

Garant

PhDr. Monika Nová