Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální správa I. (LPSY80)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LPSY80 - Sociální správa I., Husitská teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Stručná anotace předmětu v zimním semestru 1) Předmět a metody sociální správy, institucionální zabezpečení sociálních systémů. Správa, veřejná správa a samospráva. Hlavní subjekty veřejné správy. Nástroje a organizační principy veřejné správy. Vztah samosprávy a státu.2) Pojetí sociální správy v Evropě a v České republice. Soudobé systémy sociální správy. Evropské dohody a jejich vliv na vývoj sociální správy v Evropě. Koncepce "Evropa obcí a regionů".3) Subjekty a objekty sociální správy. Role jednotlivých subjektů sociální správy. Sociální správa sociální ochrana. Financování státní politiky zaměstnanosti, veřejnoprávní fondy, doplňkové sociální soustavy, nestátní organizace. Pravidla pro rozvoj finančního managementu v organizaci.

Literatura

Základní studijní literatura a studijní pomůcky:1) TOMEŠ, Igor a kolektiv. Sociální správa. Praha: Portál, 2002. 301 s. ISBN 80-7178-560-1.2) TOMEŠ Igor. Úvod do teorie a metodologie sociální politiky. Praha: Portál, 2010. 425 s. ISBN 978-80-7367-680-3.3) Vybrané české právní a vládní dokumenty4) Vybrané mezinárodní, právní a vládní dokumenty.

Garant

Mgr. Markéta Holečková