Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální správa II. (LPSY81)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LPSY81 - Sociální správa II., Husitská teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Stručná anotace předmětu v letním semestru 1) Výkon veřejnoprávní sociální správy: v oblasti sociálních služeb, kritéria sociálně demografické analýzy a komunitního rozvoje obce, ukazatele vybavenosti územních celků, vývoje sociálních jevů. Orgány veřejné sociální správy. Správní řízení a správní řád.2) Procesy v sociální správě. Obecné principy. Principy správního řízení. Principy občansko správního řízení. Státní služba.3) Sociálně právní ochrana. Správa zaměstnanosti. Zdravotní správa. Správa sociálního pojištění. Doplňkové penzijní připojištění. Správa státní sociální podpory. Sociální péče. Sociální služby.

Literatura

Základní studijní literatura a studijní pomůcky:1) TOMEŠ, Igor a kolektiv. Sociální správa. Praha: Portál, 2002. 301 s. ISBN 80-7178-560-1.2) TOMEŠ Igor. Úvod do teorie a metodologie sociální politiky. Praha: Portál, 2010. 425 s. ISBN 978-80-7367-680-3.3) Vybrané české právní a vládní dokumenty4) Vybrané mezinárodní, právní a vládní dokumenty.

Garant

Mgr. Markéta Holečková