Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia oboru Dějiny evropské kultury 2 (KDKU061)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDKU061 - Úvod do studia oboru Dějiny evropské kultury 2, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

 1. Formy komunikace v soudobé historické kultuře2. Formy a pravidla vědecké historické komunikace (komunikace verbální a neverbální)3. Kritéria odbornosti v historickém textu4. Citovat! - A jak?5. Autorská práva6. Internet jako zdroj informací a jako past pravdivosti7. Hranice historických věd8. Etika vědecké práce a etika historikova soudu. 

Literatura

-          Allén, Sture (ed.): Možné světy v humanitních vědích, v umění a v přírodních vědách. Praha  2012.-          Bartoš, Josef: Úvod do metodiky historického bádání a nauky o pramenech, Olomouc 1999-          Burke, Peter: Co jsou kulturní dějiny, Praha 2011.-          Burke, Peter, Varieta kulturních dějin. Brno 2006.Brečka, Samuel, od tamtamov po internet. Bratislava 2009.Doležel, Lubomír: Fikce a historie v období postmoderny. Praha 2008.Handbuch der Kulturwissenschaften 1 - 3. Stuttgart - Weimar 2011.-          Meško, Dušan a kol. Akademická příručka Matin (SR), 2004, 2005, 2006 české vyd.-          Petráň, Josef a kol.: Úvod do studia dějepisu, III., Nauka o historických pramenech, Praha 1983 

Požadavky

 Podmínkou udělení atestace je dostatečná účast na výuce (max. dvě omluvy), aktivní účast na průběhu výuky a schopnost v závěrečné diskusi argumentovaně diskutovat o tématech, která navazují na předložený seznam četby k předmětu.

Garant

prof. PhDr. Jaroslav Čechura, DrSc.