Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář humanistické a barokní literatury 1 (KDKU111)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDKU111 - Seminář humanistické a barokní literatury 1, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit Vás přemýšlet o literatuře raného novověku, vést Vás k přímé práci s literárními prameny publikovanými i nepublikovanými. Zároveň se pokoušíme uplatnit výsledky činnosti semináře prakticky: v LS 2015/16 společně předneseme část výsledků našeho společného bádání při pouti Mezi dvěma Jány v Letařovicích u Českého Dubu.

Sylabus

1. Raně novověké divadlo a jeho specifika, 2. -5. Referáty a sehrání části humanistických českých her, 6. - 7. Kocmánkovy intermedia, 8. - 12. Lidové hry konce 17. a 18. století, 13. Definitivní výběr hry pro nastudování v LS.

Literatura

Alena Jakubcová a kol., Starší divadlo v českých zemích do konce 18. století, Praha  2007Zdeněk Kalista, Selské čili sousedské hry českého baroka, Praha 1942Josef Hrabák, Lidové drama pobělohorské, Praha 1951Ludmila Sochorová, Souseské divadlo českého obrození, Praha 1987Julius Fejfalík, Lidové hry z Moravy (ed. Jaroslav Kolár), Praha 1986Milan Kopecký, České humanistické drama, Praha 1986Vojtěch Rón, Lidová komedie o svatém Ivanu, Z Českého ráje a Podkrkonoší 3, 1990, s. 81-105.

Garant

PhDr. Miloš Sládek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Miloš Sládek, Ph.D.