Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latinská četba k dějinám umění 1 (KJAZ154)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KJAZ154 - Latinská četba k dějinám umění 1, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzů KJAZ154+155 je připravit studenty pro práci s originálními latinskými prameny v kunsthistorické praxi. Oba kurzy se nabízejí jako příprava ke Zkoušce z latinské četby k dějinám umění (KJAZ177).

Literatura

A. Slovníky a mluvniceJako v kurzech KJAZ105-108; podle potřeby se doplňují speciálními příručkami k církevní, středověké a tzv. nové latině.B. TextyJ. Šimandl, Latinská čítanka pro studující dějin křesťanského umění. Praha: Karolinum 2014. Čítanku doplňují texty, které formou referátu připraví sami frekventanti kurzů KJAZ154+155.

Požadavky

Předpokladem pro udělení zápočtu za KJAZ154 je1. pravidelná aktivní účast na semináři podložená domácí přípravou (vyhledání neznámých výrazů a návrh na překlad);2. úspěšné absolvování opakovacích testů ke gramatice a slovní zásobě; testy se do výuky zařazují podle toho, jaká se při výuce ukáže jejich potřebnost.Kurz je koncipován jako dvousemestrový (KJAZ154+155) s tím, že každý účastník vypracuje referát o latinském textu v rozsahu čítankové ukázky. Promítnutí požadavku na referát do zápočtových požadavků již v KJAZ154 vyplyne z okolností konání semináře, zejména z počtu účastníků.

Garant

PhDr. Josef Šimandl, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Josef Šimandl, Ph.D.