Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Katechetika (KPED003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPED003 - Katechetika, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Povinná literatura  a) pramenyPAULUS PP. VI. Evangelii Nuntiandi. Adhortatio Apostolica de Evangelizatione in mundo huius temporis. In AAS LXVIII (1976), s. 5-76; v češtině publikováno pod titulem Hlásání evangelia. Řím: Křesťanská akademie (edice Skála-5), 1978; Praha: Zvon, 1990; 2. vyd. 1996; IOANNES PAULUS PP. II. Catechesi Tradendae. Adhortatio Apostolica de catechesi nostro tempore tradenda. In AAS LXXI (1979), s. 1277-1340; v češtině publikováno pod titulem Katecheze v církvi. Řím: Křesťanská akademie (edice Skála-11), 1982; FRANCISCUS. Evangelii gaudium. Exhortatio Apostolica de anunciatione evangelii in mundo huius temporis. Český překlad Paulínky, 2014; CONGREGATIO PRO CLERICIS. Directorium Generale pro Catechesi. Citta del Vaticano: Libreria Editrice Vaticana, 1997; v češtině publikováno s titulem Všeobecné direktorium pro katechizaci. Praha: Sekretariát ČBK, 1998;ČESKÁ BISKUPSKÁ KONFERENCE. Dokument o směřování katecheze a náboženského vzdělávání v České republice. Praha: Sekretariát ČBK, 2015. b) studijní textyALBERICH, E. a DŘÍMAL, L. Katechetika. Praha : Portál, 2008;Cesty katecheze. Revue pro katechetiku a náb. pedagogiku, ročníky 2009-2014;Víra. VII. celostátní kongres katechetů. Praha : KS ČBK, 2010. c) pomůckyDŘÍMAL, L. Katecheze v dějinách a v současnosti. Cyklus vzdělávacích pořadů na CD-ROM dostupném v Radio Proglas. (Lze si též poslechnout z archivu pořadů na http://www.proglas.cz/audioarchiv.html) Doplňující literatura Andate e insegnate. Manuale di catechetica. Leumann (TO) : Elledici, 2002;EMEIS, D. a kol. Grundriss der Gemeinde- und Sakramentenkatechese. München : DKV, 2001;HUMFREY, P. Hope's Daughters. Faith and Culture. Milton Keynes : AuthorHouse, 2009;JAKOBS, M. Neue Wege der Katechese. München : DKV, 2010;FOSSION, A. Une nouvelle fois. Bruxelles : Lumen Vitae, 2004;VILLEPELET, D. L’avenir de la catéchèse. Paris : Les Éditions de l’Atelier, 2003.  

Požadavky

Zkouška se bude konat písemnou formou. Předpokladem úspěšného složení zkoušky je samostatné studium a reflexe odborných textů (minimálně učebnice Katechetika a katechetické články z revue Cesty katecheze). Jako vhodný doplněk může posloužit též poslech pořadů na CD (viz seznam literatury). 

Garant

Doc. Dr. Ludvík Dřímal, Th.D.