Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fundamentální morálka 1 (KSTE015)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSTE015 - Fundamentální morálka 1, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

POVINNÁ LITERATURA:Anzenbacher, A., Úvod do etiky. Praha: Zvon, 1994.Böckle, F., Fundamentalmoral (Fundamentální morálka. Překlad části díla na webu.)Häring, B., Láska je víc než přikázání. Praha: Česká katolická charita, 1971.Weber, H., Všeobecná morální teologie. Praha: Zvon - Vyšehrad, 1998, vybrané části.Bible a morálka. Biblické kořeny křesťanského jednání. Dokument Papežské biblické komise. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 2010.DOPORUČENÁ LITERATURA:Společenství a služba. Lidská osoba stvořená k Božímu obrazu. Dokument Mezinárodní teologické komise, 23.7.2004.Demmer, K., Moraltheologische Methodenlehre, Freiburg 1989.Furger, F., Einführung in die Moraltheologie, Darmstadt 1988.Gründel, J. (Hg.), Leben aus christlicher Verantwortung. Ein Grundkurs der Moral, Düsseldorf 1991ff.Peschke, K.-H., Křesťanská etika, Praha 1999.Schockenhoff, E., Das umstrittene Gewissen. Eine theologische Grundlegung, Mainz 1990.Skoblík, J., Přehled křesťanské etiky, Praha 1997.Tugendhat, E., Přednášky o etice. Praha: OIKOYMENH, 2004.Hans Rotter, Osoba a etika, CDK, Brno 1997MTK, Hledání univerzální etiky, KNA, PrahaJan Pavel II., Veritatis splendor, Zvon, Praha 1993Jan Pavel II., Fides et ratio, Zvon, Praha 1998

Požadavky

ZS je uzavřen zápočtem, který se skládá formou písemnou, případně i ústní. Toto přezkoušení  kontroluje prostudování povinné literatury, avšak je založeno i na přednáškách a debatách při výuce.

Garant

Doc. PhDr. Libor Ovečka, Th.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Libor Ovečka, Th.D.