Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální etika 1 (KSTE017)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSTE017 - Sociální etika 1, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

POVINNÁ LITERATURA:Katolická sociální nauka a současná věda, Editoři: Petr Fiala, Jiří Hanuš. Jan Vybíral, CDKRich, Arthur, Etika hospodářství, I. II.. Oikoymenh, Praha 1994CÍRKEVNÍ DOKUMENTY:Sociální encykliky (1891-1991), Zvon, Praha 1996DOPORUČENÁ LITERATURA:Martinek, Cyril, Cesta k solidaritě: nástin sociálního učení církve, Svitavy 1998Trojan Jakub, Etické vztahy v ekonomice, Oikoymenh, Praha 2012

Požadavky

Aktivní účast v diskusi během přednášek; odevzdání dvou krátkých paperů: a) základní schéma etických vztahů s vlastními příkladyb) písemný rozbor etických vztahů ve vybrané novele, knize, shlédnutém filmu, divadelním představení, v přečtené úvaze, z vybraného článku, studie atd. c) po dohodě s přednášejícím samostatný referát v rozsahu max. 3 stránek jako alternativa k dvěma předcházejícím (a,b)

Garant

Mgr. Vojtěch Mašek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vojtěch Mašek, Ph.D.