Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bioetika (KSTE310)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSTE310 - Bioetika, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Aplikovaná etika od 3.10.2015 Bioetika KSTE310 

Literatura

Povinná literatura:(nepokrývá všechnu látku, ta je částečně obsažena jen v přednášce)Häring, B., Bioetika. b.m. : Edice Duch a život, bez vročení. Německý originál 1981.Život z víry, Překlad 2. dílu katolického katechismu pro dospělé. České Budějovice : 1998. s. 187-262.Rotter, H., Důstojnost lidského života. Základní otázky lékařské etiky. Praha : Vyšehrad, 1999.Virt, G., Žít až do konce. Etika umírání, smrti a eutanazie. Praha : Vyšehrad, 2000.Pollard, B., Eutanazie ano či ne? Praha : Dita, 1996.Küng, H., Dobrá smrt? Praha : Vyšehrad, 2015Ovečka, L. Teologické základy katolické bioetiky. In Sládek, K. (vyd.). Křesťanství a islám v liberálním státu: výzvy tradice a současnosti. Kolektivní monografie, Červený Kostelec: Pavel Mervart, 2011.Církevní dokumenty: Katechismus katolické církve. Praha : Zvon, 1995. čl. 2258-2400.Donum vitae - Instrukce Kongregace pro nauku víry O respektování počínajícího lidského života a o důstojnosti plození. V: Donum vitae, Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, Cyrilometodějská teologická fakulta, 2006.Evangelium vitae

Požadavky

Zkouška probíhá písemnou a ústní formou. Předpokládá znalost daných témat z předepsané povinné literatury a z přednášky.

Garant

Doc. PhDr. Libor Ovečka, Th.D.

Vyučující

Doc. PhDr. Libor Ovečka, Th.D.