Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Duchovní hudba ve sborové praxi (KVAR123)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVAR123 - Duchovní hudba ve sborové praxi, Katolická teologická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Sborový zpěv doplňuje studium dějin umění tím, že poskytuje vhled do další významné složky umění, a to v praktické rovině, v pěvecké praxi. Prolíná se tak pohled na hudbu určitého stylového období s nabytými znalostmi z oblasti výtvarného umění a architektury. Rozvíjí tedy studenty po stránce obecně kulturní i z hlediska osobních pěveckých a potažmo i všeobecně hudebních schopností a dovedností. To je užitečné i pro studenty teologie, zejména bohosloví.

Sylabus

Nácvik skladeb, postupné osvojování všeho, čeho je třeba k jejich stylové interpretaci a v konečné fázi prezentace na koncertním vystoupení.

Literatura

Studenti dostávají příslušnou sborovou literaturu na místě. Z hlediska praktického zaměření předmětu další odbornou literaturu není nutno uvádět.

Požadavky

Student získá zápočet, pokud se pravidelně účastní zkoušek a koncertních akcí sboru.

Garant

PhDr. Terezie Minářová Výborná, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Terezie Minářová Výborná, Ph.D.