Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní výživa (B02727)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu B02727 - Komunitní výživa, 1. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Základní studijní literatura Společnost pro výživu. Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky. Praha, 2012DACH. Referenční hodnoty pro příjem živin. Výživaservis s.r.o., 1. vydání Praha, 2011Piťha, J., Poledne, R., Zdravá výživa pro každý den. Praha: Grada Publishing a.s., 2009, ISBN 978-80-247-2488-1Chrpová, D. S výživou zdravě po celý rok. Praha: Grada Publishing a.s., 2009, ISBN 978-80-247-2512-3Frűhauf, P. Výživa novorozence, kojence a batolete. Pediatrie pro praxi. 2005, s. 38. ISSN 1213-0494Frűhauf, P. Doporučení pro kojeneckou výživu 2011. Pediatrie pro praxi 2011; 12(5): 352-356. ISSN 1213-0494Hrstková, H. a kol. Výživa kojenců a mladších batolat. Brno: IDV PZ, 2003. ISBN 80-7013-385-6Kudlová, E., Mydlilová, A. Výživové poradenství u dětí do dvou let. Praha: Grada Publishing a.s., 2005, ISBN 978-80-247-6203-6Nevoral, J. a kol. Výživa v dětském věku. Vyd. 1. Jinočany: H, 2003. ISBN 80-860-2293-5Hronek, H. Výživa ženy v období těkotenství a kojení. Praha: Maxdorf, 2007, ISBN 80-7345-013-53Jurašková B. Nutriční podpora v geriatrii. Lékařské listy 2006; 13: 10-13Kalvach, Z., Zadák, Z., Jirák, R., et al. Geriatrie a gerontologie. Praha: Grada Publishing 2004, ISBN 80-247-0548-6. Doporučená studijní literatura Turek, B., Dostálová, J. Výživa ve stáří. Praha: Ústav zemědělských a potravinářských informací, 2002. 54 s. ISBN 80-85120-54-2Kubešová, H., Výživa jako nástroj pro podporu zdraví a udržení kondice ve vyšším věku: zdravá výživa v otázkách a odpovědích. Vyd. 1. Podolí u Brna: Protis, 2008, 100 s. ISBN 978-80-903674-6-3Stojanovičová, M., Matějová, H., Derflerová-Brázdová, Z.: Jak ovlivňují jednotlivá náboženství stravovací návyky . Výživa a potraviny. Společnost pro výživu. 2013, č. 1 Kříž, J. a kol. Zdravotní stav populace. Jak jsme na tom se zdravím? SZÚ, Praha, 2004Vašíčková Z. Účinnost výživových intervenčních programů zaměřených na dětskou populaci. Vojen Zdrav Listy. 2003;72(4):153-7MZČR : Zdraví 21 Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva ČR, MZČR, Praha [online], 2010[cit. 2014-21-01] dostupné z: http://www.mzcr.cz/dokumenty/zdravi-pro-vsechny-v-stoleti_2461_1101_5.html WHO : Nutrition friendly school initiative, Kobe, 2005[online] dostupné z: http://apps.szu.cz/svi/hygiena/archiv/h2008-4-07-full.pdfMZV: Operační strategie humanitární pomoci ČR na rok 2013[online], 2013 [cit. 2014-21-01] dostupné z: . OSN: Světový potravinový program (WFP) [online], 2005 [cit. 2014-21-01], dostupné z: http://www.osn.cz/system-osn/programy-a-dalsi-organy-osn/?i=105Potravinová banka [online], 2010 [cit. 2014-21-01], dostupné z: http://www.potravinovabanka.cz/Laktační liga[online] dostupné z: . kojeni.cz/liga.phpa Národní laktační centrumhttp://www.wikiskripta.eu/index.php/Port%C3%A1l:Nutri%C4%8Dn%C3%AD_terapie

Garant

Mgr. Lenka Vysoká