Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Studentská vědecká aktivita - Vnímání vlastního těla ve vztahu k vnímání bolesti (C3SVA100)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu C3SVA100 - Studentská vědecká aktivita - Vnímání vlastního těla ve vztahu k vnímání bolesti, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem práce bude: 1) změřit u zdravých mladých žen vnímavost na tepelný bolestivý podnět; 2) vyfotit pokusnou osobu a digitální fotografii přenést do počítače; 3) získat indexy vnímání tělesných rozměrů a nespokojenosti s vlastním tělem z programu Anamorphic-Micro (softwarově pozměněné tělesné rozměry pokusná osoba upravuje do podoby, jak s myslí, že vypadá a jak by si přála vypadat).4) analyzovat vztah mezi vnímáním bolesti a vnímáním tělesných rozměrů

Sylabus

Experimentální a klinické studie poukazují na existenci vztahu mezi vnímáním tělesných rozměrů a vnímáním bolesti. U pacientek s poruchami příjmu potravy (mentální anorexie a bulimie) je vnímání bolesti závislé rovněž na míře nespokojenosti s vlastním tělem vyjádřené jako poměr vytoužených a reálných tělesných rozměrů. Prozatím nejsou k dispozici žádné informace, zda existuje podobný vztah i u zdravých žen.

Literatura

Odborné články týkající se dané tematiky

Požadavky

Práci obhajuje student na studentské vědecké konferenci.

Garant

doc. RNDr. Anna Yamamotová, CSc.prof. MUDr. Romana Šlamberová, Ph.D.