Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IB - Struktura buněk a tkání, obecná embryologie (CCBGSE21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCBGSE21 - IB - Struktura buněk a tkání, obecná embryologie, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače 1. ročníku magisterského studia se základními poznatky o histologii jako předmětu včetně užívaných histologických metod, dále s mikroskopickou stavbou buňky obecně, s histologickou stavbou základních tkání lidského těla a s přehledem časného vývoje lidského zárodku.

Sylabus

1. Metody studia (histologie, elektronová mikroskopie, histochemie)2. Cytologie (stavba buňky a buněčné systémy)3. Histologie: epitely pojiva svalová tkáň nervová tkáň krev a hemopoesa4. Embryologie: gametogeneze, fertilizace časné embryo a implantace notogeneze a deriváty somitů pozdní embryonální období vývoj končetin teratologie

Literatura

AlbertsJunqueira, L.C., Carneiro,J., Kelley, R.O.: Základy Histologie; HaH, Praha, 1997Moore K.L., Persoud, T.V.N.:Zrození člověka; IVS, Praha, 2002Vacek,Z.: Embryologie; Grada Publishing, Praha, 2006

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu je úspěšné absolvování písemného (multiple-choice test) a praktického testu (světelně mikroskopické preparáty a elektronogramy). Závěrečná zkouška je ústní a koná se komisionálním způsobem jako zakončení Modulu IB. Otázky ke zkoušce jsou předem publikovány na webových stránkách modulu.

Garant

MUDr. Eva Maňáková, Ph.D.prof. MUDr. Josef Stingl, CSc.