Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Advanced Czech Communication for Medical Purposes B (CCOC130)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCOC130 - Advanced Czech Communication for Medical Purposes B, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl předmětu:Kurz odborné češtiny pro pokročilé je určen zahraničním studentům medicíny a navazuje na kurzy češtiny pro cizince v 1. - 3. ročníku studia. Cílem kurzu je dále rozvíjet schopnost studenta komunikovat s pacientem a zdravotním personálem v nemocničním prostředí.

Sylabus

Sylabus Tematické okruhy1. Nynější obtíže2. Odebírání anamnézy3. Odebírání anamnézy u pediatrického pacienta4. Instrukce, pokyny5. Vyšetření pacienta6. Bolest7. Přijetí do nemocnice8. Úrazy a akutní stavy9. Výživa, obezita10. Zdravý životní styl11. Dýchání12. Bolest na hrudi13.Ortopedie14. Gynekologie a porodnictví15. Psychiatrie16. Komunikace v praxi - 3 návštěvy nemocnice za semestr

Literatura

Čermáková, Iveta: Talking Medicine (Czech for Medical Students). Karolinum, Praha 2012 CD ROM: Čeština pro mediky, ÚCJ 3. LF UK Praha. 2003

Požadavky

  Požadavky na zápočet:povinná účast na praktikách (min. 80%); správně vedený rozhovor lékaře s pacientem v nemocničním prostředí (jeden za semestr) a prokázání pokročilých komunikačních dovedností v češtině při vedení dialogu s pacientem.Zhodnocení a udělení zápočtu - v zápočtovém týdnu (15. týden výuky),  2 opravné termíny ve zkouškovém období.

Garant

Mgr. Iveta Čermáková