Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regulace transkripce a nádorová transformace buňky (CCOC5809)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCOC5809 - Regulace transkripce a nádorová transformace buňky, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je poskytnout základní informace z oblasti molekulární biologie, a to transkripce DNA jako první stupeň genové exprese, a regulační mechanismy uplatňující se při transkripci. Dalším cílem je seznámit studenty s molekulárními změnami které nastávají při nádorové transformaci buňky a úloha transkripce v tomto procesu.

Sylabus

1. Regulace transkripce v eukaryotických buňkách2. Onkoproteiny DNA virů a supresorové geny 3. Defekty v regulaci buněčného cyklu a apoptosy při nádorové transformaci 4. Transformace a imortalizace buněk v buněčné kultuře5. Praktické ukázky kultivace buněk a přenosu genů do buněk v kultuře6. Klinické aspekty vybraných genových mutací v onkologii

Literatura

Alberts B. a kol., " Základy buněčné biologie", Espero Publishing, Ústí nad Labem, 1998.Alberts B. et al.:"Molecular Biology of the Cell", 4th ed., Garland Science, N.Y. 2002.

Požadavky

90% účast,60% splnění závěrečného testu

Garant

doc. MUDr. Jiří Vachtenheim, CSc.