Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní diagnostika závažných parazitárních nákaz (CCOC5812)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCOC5812 - Laboratorní diagnostika závažných parazitárních nákaz, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení posluchačů se základy lékařské mikrobiologie. Výuka postupů a chování v infekčním prostředí a zacházení s infekčním materiálem.

Sylabus

Přednášky: Obsah předmětu: morfologie a fysiologie parazitů, patogeneze parazitárních infekcí, epidemiologie parazitárních infekcí. Terapie. Vyšetřovací metody lékařské parazitologie.Praktická výuka: Identifikace parazitů v klinickém materiálu. Mikroskopie (nativní, fixovaný a barvený preparát). Možnosti kultivace parazitů. Význam serologických reakcí a molekulárně biologických technik. Odběr a transport vzorků, odběrové soupravy.

Literatura

Jíra J. (2010). Lékařská protozoologie, Praha, Galén-Kompas s.r.o.Jíra, J. (1998). Lékařská helmintologie. Helmintoparazitární nemoci. Praha, Galén 1998.

Požadavky

aktivní účast, úspěšný závěrečný pohovor

Garant

prof. RNDr. Libuše Kolářová, CSc.