Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průkaz infekčního původce ve vyšetřovaném biologickém materiálu pomocí molekulárně-genetických analýz (CCOC5942)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCOC5942 - Průkaz infekčního původce ve vyšetřovaném biologickém materiálu pomocí molekulárně-genetických analýz, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Během kurzu budou studenti po krátkém teoretickém úvodu prakticky seznámeni s metodami ppoužívanými k detekci specifického úseku genomu původce přítomného v infekčním vzorku.

Sylabus

Během kurzu budou studenti po krátkém teoretickém úvodu prakticky seznámeni s metodami:1) extrakce a purifikace nukleových kyselin z výchozího materiálu (sérum, plasma, moč, stěry) pomocí separačních kolonek nebo paramagneticých částic.2) reverzní transkripce pro přípravu copy DNA a následnou amplifikaci DNA metodou PCR (endpoint PCR) 3) real time PCR s přímou vizuální detekcí amplifik. produktu změnou hladiny fluorescence, včetně možnosti následného stanovení genotypu z hodnoty MP po kontinuální tep.denaturaci4) klasické elektroforetické detekce PCR produktu v agarosovém gelu5) přímé sekvenační analýzy genomu pro určení genotypu pomocí sekvenačního analyzátoru

Literatura

Před vlastním kurzem si studenti osvojí příslušnou část výukového CD (... průkaz přímý>průkaz genetický).

Požadavky

Aktivní účast na PVK dle směrnic fakulty.

Garant

doc. MUDr. Marek Bednář, CSc.