Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Roztroušená skleróza mozkomíšní (CCOC8941)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCOC8941 - Roztroušená skleróza mozkomíšní, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšířit poznatky a seznámit studenty s problematikou demyelinizačních onemocnění s důrazem na MS, přístupy k diagnostice a terapii s poukazem na nové možnosti léčby.

Sylabus

Diagnostika a dif. diagnostika. a klasifikace multiple sclerosis.Možnosti a výtěžnost paraklinických a jejich úloha v diagnostice (zobrazovací metody, evokované potenciály, vyšetření likvoru) a základní principy terapeutických postupů v návaznosti na formu a průběh multiple sclerosis.Seznámení se s funkčními testy ke stanovení disability nemocných.Novinky a pokroky v léčbě- biologická .příznaků k diagnóze a její přesní určení dle klasifikace IHS.

Literatura

Keller O, Jedlička. Speciální neurologie. Galén, 2003, Praha Havrdová E. a kol. Neuroimunologie, Maxdorf, 2001, PrahaKaňovský P, Herzig R a kol: Speciální neurologie, 2007 , OlomoucMumenthaler M, Mattle H. Neurologie. Grada, 2001, Praha

Požadavky

Podmínky zápočtu: 80% účast a aktivita v rámci kurzu.

Garant

Doc. MUDr. Ivana Štětkářová, CSc.