Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence syndromu vyhoření (CCOCB0030)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CCOCB0030 - Prevence syndromu vyhoření, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Stručný sylabus předmětu: Teorie: duševní a fyzické zdraví, spánek, stres, relaxace, dýchání, sebevědomí, důsledky fyzického a psychického vyčerpání, příčiny, příznaky a důsledky syndromu vyhoření u pomáhajích profesí,  prevence úrazů a přetížení. Praxe: funkční diagnostika pohybového aparátu, nácvik zvládání stresu - relaxace, správná technika dýchání, autogenní trénink, prvky sebeprezentace jako metody pomáhající posílit sebevědomí a snížit stres. Tělesná aktivita - orientační běh, chůze, nordic walking (práce s mapou v přírodě - Hostivařský park), plavání a aqua-fitness, posílování bez pomůcek, s pomůckami a v posilovně, balanční a kompenzační cvičení, overbaly, powerjoga, pilates, strečink a jeho formy, body and mind, relaxace.

Literatura

R. Honzák: Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření. Vyšehrad, 2013.Ch. Stock: Syndrom vyhoření a jak jej zvládnout. Grada, 2010.M. Venglářová: Systry v nouzi. Grada, 2011.J. Křivohlavý: Hořet, ale nevyhořet. Karmelitánské nakladatelství, 2012.

Garant

PaedDr. Hana MilerováPhDr. Hana Svobodová