Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe prázdninová II. (CDHOP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CDHOP2 - Odborná praxe prázdninová II., 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem odborné praxe je prohloubení a upevnění odborných dovedností a jejich další rozvoj. Důraz je kladen na dodržování etiky, aplikace získaných vědomostí a dovedností do praxe a osvojení hygienicko-epidemiologického režimu v zubní ordinaci.

Sylabus

rentgenový přístroj, jeho obsluha, úklid po každém pacientovi,zhotovení, vyvolávání a ustalování rentgenových filmů,popis a archivace rentgenových filmů,vyšetření pacienta: poloha pacienta, fixace hlavy, osvětlení, vyšetření chrupu a měkkých tkání, stanovení úrovně hygieny dutiny ústní, indikace kazivosti, hygienických a parodontologických indexů, vyšetření parodontálních chobotů kalibrovanou sondou, výšetření úrovně dentogingiválního spojení, vyšetření furkací, diagnostika zdravého a nemocného parodontu, diagnostika změn na povrchu skloviny zubní korunky a krčku, čtení a diagnostika onemocnění zubu a parodontu na rtg snímku, rozpoznání iatrogenních faktorů v dutině ústní. Schopnost jejich odstranění a případná lokální léčba poškozených tkání. instrukce pacienta o způsobech udržování ústní hygieny, metody čištění zubů kartáčkem, interdentální nití, použití párátka a ostatních pomůcek, odstranění supragingiválního zubního kamene - ručně a pomocí přístrojů, úprava povrchů výplní včetně odstranění převislých výplní,         otiskování alginátovými hmotamiseznámení s prací zubního lékaře a sestry, asistence při práci zubního lékaře, práce se zubními materiály v zubní ordinaci, péče o nástroje a přístroje, hygienický režim, administrativa a provoz zubní ordinace.

Literatura

Daná odbornými předměty.

Požadavky

zápočet - 80% docházky, doložení záznamu o prováděných úkonech, ústní pohovor

Garant

Mgr. Petra Křížová, DiS.