Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zimní sportovní kurz (CDHZK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CDHZK1 - Zimní sportovní kurz, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat teoretické i praktické znalosti při pobytu v zimní přírodě a osvojit si základy sjezdového a běžeckého lyžování i snowboardingu.1. Získat praktické dovednosti a teoretické znalosti ze sportů a pobytu v zimní přírodě a uplatnit je ve svém budoucím povolání.2. Získat základní teoretické znalosti z horské madicíny v součinnosti se členy horské služby a z moderních materiálů používanýchv zimním prostředí.3. Získat vlastní zkušenost s pobytem v extrémním zimním prostředí.4. Zařadit zimní sportovní aktivity do osobního životního stylu.

Sylabus

Zimní lyžařský kurz pro studenty LF má v systému výuky své pevné místo a opodstatnění.Formou praxe - běžecké a sjezdové lyžování i snowboard - a teorie - přednášky, diskuze - se studenti seznamují s problematikou a nejnovějšími trendy v tomto oboru.U teoretických přednášek občas asistují členové Horské služby a následně jsou studenti formou ukázky seznámeni s jejich činností přímo v terénu. Fyzická náročnost v průběhu kurzu jim v následném zaměstnání pomůže lépe pochopit budoucí pacienty, stanovit způsob léčby a doporučit přiměřenou tělesnou aktivitu v zimních podmínkách.

Literatura

1. ČÁSTKA, K. ? KOLOVSKÁ, I. ? VOTÍK, J. Jak dokonale zvládnout carving. Praha: Grada, 2005. 2. GNAD, T. a kol. Kapitoly z lyžování. Dotisk 1. vyd. Praha: UK v Praze, 2002. 3. KEMMLER, J. Carving. 1. vyd. České Budějovice: Kopp, 2001. 4. KOVAŘÍK, V.: Teorie a didaktika lyžování. MU Brno, 1991. 5. PŘÍBRAMSKÝ, M. a kol. Česká škola lyžování ? sjíždění a zatáčení na lyžích. Praha: Svaz lyžařů České republiky, 1996.. 6. PŘÍBRAMSKÝ, M. Lyžování. 1. vyd. Praha: Grada, 1999. 7. REICHERT, J. ? MUSIL, D. Lyžování: od začátků k dokonalosti. Praha: Grada, 2007.8. SOUKUP, J.: Lyžování podle alpských lyžařských škol. Olympia, Praha 1991. 9. STROBL, K. ? DRLÍK, K.: Lyžujeme ? sjíždění. Alfa Olomouc, 1992. 10. STROBL, K. ? BEDŘICH, L.: Učíme lyžovat. FTK Olomouc, 1999. 11. ŠTANCL, P., STROBL, K. Lyžování s úsměvem.1. vyd. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2004. 12. ŠTUMBAUER, J., VOBR, R. Moderní lyžování. 1. vyd. České Budějovice: Kopp, 2005. 13. TREML, J. Lyžování dětí. 1. vyd. Praha: Grada, 2004. 14. MARŠÍK, J. Carving. Praha: Grada, 200315. Ski a snowboard magazín. Praha : Debora, 2007/08

Požadavky

Aktivní účast na jednom kurzu typu "A" (minimálně 5 dní) nebo dvou kurzech typu "B" (méně než 5 dní).

Garant

Mgr. Petr Klein