Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět ERASMUS - Prázdninová praxe z volitelného oboru (CERA5P0092)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CERA5P0092 - ERASMUS - Prázdninová praxe z volitelného oboru, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem praxe je osvojení vztahu k pacientovi a komplexního přístupu k jeho zdravotním problémům a pod odborným vedením praktického nebo odborného lékaře má student samostatně pracovat. Sudent si má v praxi prohloubit poznatky spojené s vyšetřovacími postupy a metodami v souvislosti s diagnostikou, léčením a preventivními opatřeními u pacientů. Dalším cílem je upevnění klinických dovedností studentů - umět získat od pacienta odpovídající anamnestické údaje, provést jeho kompletní fyzikální vyšetření, stanovení diagnosy, ev. dalšího vyšetřovacího programu, terapie, procvičení technických dovedností (zručnosti) a profesionálních předpokladů k výkonu povolání (profesionální vystupování, odhad vlastních odborných možnosti, respektování lidské důstojnosti pacienta a zachování lékařského tajemství).

Sylabus

Sylabus praxe je v souladu s náplní oboru, ve kterém student praktikuje. Rámcové sylaby praxe pro jednotlivé obory jsou vypracovány, a student je obdrží na dožádání na studijním oddělení děkanátu fakulty,  dále jsou vyvěšeny  na www.stránkách fakulty (studenti - studium - administrativa - formuláře). 

Literatura

Doporučená odborná literatura a odborné časopisy podle jednotlivých oborů, ve kterých studenti praktikují.Provazník,K., Komárek,L. a kol: Manuál prevence v lékařské praxi (souborné vydání), CD ROM, Fortuna, Praha 2004 - 2006

Požadavky

Zápočet z praxe bude udělen při předložení následujících dvou formulářů, které budou potvrzeny (razítko pracoviště, jmenovka a podpis odpovědného pracovníka) pracovištěm, na kterém student vykonával praxi souvisle 2 týdny.Formuláře: 1) 5. ročník - Zpráva o hodnocení studentské praxe ve volitelném oboru 2) 5. ročník - Sylabus studentské praxe ve volitelném oboru. Sylabus praxe v oboru......(podle oboru, ve kterém student praktikoval).

Garant

Doc. MUDr. Monika Kneidlová, CSc.