Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rehabilitace (CHSRE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CHSRE2 - Rehabilitace, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zdůraznění významu rehabilitačního ošetřovatelství u hospitalizovaných či ležících pacientů v domácím prostředí s prezentací jednotlivých postupů.

Sylabus

Rehabilitační ošetřovatelství - principy, obsahTýmová spolupráce v rehabilitaci a role sestryRůzné druhy polohování pacientaManipulace s pacientem na lůžku a v okolí lůžkaPasivní pohyby/cvičení.Kondiční cvičení a dechová gymnastikaVertikalizace pacientaÚloha sestry při rehabilitaci chůze.Úloha sestry při ergoterapii (ADL)Cvičební náčiní a rehabilitační pomůcky.Základy preventivního programu "škola zad", základní ergonomické principy.

Literatura

Votava, J.: Ucelená rehabilitace osob se zdraotním postižením. Karolinum, Praha 2003. Klusoňová E., Pitnerová, J.: Rehabilitační ošetřování pacientů s těžkými poruchami hybnosti, IDVPZ, Brno 2000. Palát, M.: Dýchacia gymnastika, Obzor, Bratislava 1968.

Požadavky

Zápočet je udělen za 80% účast na výuce (kontrola dle zápočtového listu)způsob náhrady výuky: individuální stáž dle možností kliniky

Garant

PhDr. Alena Herbenová