Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prázdninová praxe z vnitřního lékařství (CINPXX14)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CINPXX14 - Prázdninová praxe z vnitřního lékařství, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem praxe je seznámit studenta s provozem lůžkového interního oddělení nemocnice a s povinnostmi sekundárního lékaře na tomto oddělení.Dalším úkolem praxe je získat nebo prohloubit si některé klinické dovednosti, vyšetřovací a léčebné praktiky.Všechny úkony a výkony studenti provádějí pod dohledem lékaře.

Sylabus

1. U lůžka nemocného : fyzikální vyšetření, sestavování anamnesy, vedení chorobopisu, epikrisy, propouštěcí zprávy, visity.2. Zvládnutí techniky odběru krve a odběrů ostatních biologických materiálů. Aplikace všech druhů injekcí a infusí.3. EKG vyšetření, včetně popisu EKG křivky.4. Krevní transfuse. Indikace, provedení, dokumentace.5. Technika zavedení žaludeční sondy, výplachu žaludku. Asistence při punkci hrudníku, ascitu atd.6. Asistence při katetrizačních výkonech, kanylaci centrální žíly a jiných speciálních vyšetřovacích metodách invazivních a neinvazivních (gastroskopie, rektoskopie, sonografie, echokardiografie, ergometrie, biopsie).7. RTG semináře a odborné semináře, referování na seminářích a na vizitách.8. Pobyt (několik dní) na jednotkách intenzivní péče a seznámení se s jeho provozem.9. Alespoň 2 pohotovostní služby na lůžkovém oddělení pod vedením zkušeného lékaře.

Literatura

viz literatura z vnitřního lékařství

Požadavky

K zápočtu student předloží:1) Zprávu o hodnocení studentské praxe z interny2) Sylabus z internyVšechny tyto doklady musí být vyplněny a opatřeny razítkem a podpisem odpovědného pracovníka (např. primáře oddělení).

Garant

MUDr. Jolana Rambousková, CSc.