Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IIC - 10. Kožní změny (CMCP1034)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CMCP1034 - IIC - 10. Kožní změny, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Bližší seznámení s popisem projevů na kůži a diferenciální diagnostika kožních změn.

Sylabus

Obecná dermatologie. Makulózní kožní změny. Papulózní a tumorózní kožní změny. Erytematoskvamózní kožní změny, Vezikulobulózní kožní změny. Ulcerující kožní změny. Predilekční lokalizace kožních změn. Farmakologie se zaměřením na dermatologii. Dermatopatologie

Literatura

Malina, L. a kol: Dermatovenerologická propedeutika a praktika pro studující lékařství. Karolinum. 1992. Arenberger, P., Obstová, I.: Obecná dermatovenerologie, Czechopress Agency, 2001. Arenberger, P. Obstová, I.: Symptomy v dermatologii, Czechopress Agency, 2000. Feit, J., Jedličková, H., Vlašín, Z., Burg, G., Kempf, W., Schärer, L., Matyska, L.: Atlas of dermatology /Hypertextový atlas dermatopatologie/ http://atlases.muni.cz/atl_en/sect_main.html Vlašín, Z, Jedličková, H. a kol.: Praktická dermatologie v obrazech a schématech. 1. vyd. Brno : Vladerma, 2001.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu, způsob náhradyIV.ročník 80% účast, náhrada dle osobní domluvy s vyučujícím (přezkoušení, individuální konzultace, účast na vizitách s profesorem kliniky)

Garant

prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc. MBA