Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úrazy (IIC) - popáleniny (CMCP154PO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CMCP154PO - Úrazy (IIC) - popáleniny, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty klasifikovat a hodnotit popáleninové úrazy, demonstrovat jejich ošetřování a zásady první pomoci.

Sylabus

Klasifikace hloubky popálenin, hodnocení podle rozsahu a lokalizace úrazu, první pomoc, zajištění pacienta na transport. Klasifikace s ohledem na věkové skupiny, ošetřování hospitalizovaných pacientů, zvláštnosti v neodkladném období, řešení popáleninového šoku. Konservativní a operační řešení popálenin, nekrektomie, avulze, transplantační techniky, meshování (síťování) transplantátů, příprava plochy k transplantaci, její další ošetřování a péče o odběrové plochy. Terapie po zahojení, časná a pozdní rehabilitace a kompresivní terapie. Zásady rekonstrukčních reparativních operací, demonstrace jejich výsledků, demonstrace trvalých následků.

Literatura

Königová a spol. Komplexní léčba popálenin. Grada, Avicenum Praha 1999 Herndon D. N., et al. Total Burn Care, 3rd edition Saunders, Published May 2007, ISBN 1416032746 / 9781416032748

Požadavky

75 % účast, možnost náhradní výuky po osobní domluvě s vyučujícím.

Garant

MUDr. Josef Bláha