Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IIC - 16. Poruchy reprodukce a vývoje plodu (CMCP1634)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CMCP1634 - IIC - 16. Poruchy reprodukce a vývoje plodu, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studium  problematiky koncepce, kontracepce, VVV, endokrinních syndromů a dalších faktorů, které se mohou podílet na poruchách reprodukce a vývoje plodu.

Sylabus

1) Anatomie a fyziologie oplození - anatomické změny a fyziologické poruchy, které ovlivňují koncepci a gestaci2) Sterilita - příčiny, klasifikace, diagnostika a terapie3) Plánované rodičovství - pozitivní i negativní plánování, kontracepční metody4) VVV pohlavních orgánů5) Základy lékařské genetiky6) Poruchy menstruačního cyklu - patofyziologie, diagnostika, možnosti terapie7) Poruchy sexuálního vývoje a endokrinní syndromy

Literatura

L. Rob, A. Martan, Citterbart K. et al.: GynekologieA. Roztočil a kol.: Moderní porodnictvíZ. Hájek a kol.: Rizikové a patologické těhotenství

Požadavky

80% účast na výuce. Pokud student ze závažných důvodů nesplní stanovený počet hodin, domluví si včas s příslušným vyučujícím  formu náhradní výuky. Zápočty budou zapisovány bezprostředně při ukončení blokové výuky - zároveň do SIS i do Vašich indexů.

Garant

doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.MUDr. Jiří PopelkaMUDr. Petr Křepelka