Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět IIC - 17. Poruchy růstu a vývoje v postnatálním období (CMCP1734)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CMCP1734 - IIC - 17. Poruchy růstu a vývoje v postnatálním období, 2. lékařská fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty 4. ročníku se stěžejními poruchami somatického, neuropsychického a sociálního vývoje v jednotlivých věkových kategoriích od novorozeneckého období po dospívání.

Sylabus

Základem kurzu je cyklus seminářů, věnovaných patologii vývoje jedince z hlediska somatického růstu a puberty, neuropsychického vývoje dítěte zvláště v nízkých věkových skupinách, vývojovým vadám kardiovaskulárního, gastrointestinálního, uropoetického a respiračního systému. Dalšími tématy jsou zásady výživy zdravých a nemocných dětí včetně výživy parenterální, poruchy příjmu stravy, populační studie se zaměřením na růst a rizika poškození zdraví v předškolním a školním věku. Samostatné semináře jsou věnovány problematice hendikepovaného dítěte, dítěte ohroženého prostředím a náhradní rodinné péči.

Literatura

Preklinická pediatrie. J. Lebl a kol., Galén, 2007Pediatrie. O. Hrodek, J. Vavřinec a kol., Galén, 2007

Požadavky

100% účast na praktické části výuky, náhrada absence ze závažných důvodů dle individuální dohody s vedoucím kurzu. Úspěšné absolvování závěrečného ústního testu znalostí.

Garant

MUDr. Daniela Palyzová, CSc.